Yoga

Yoga gjør godt for kropp og sjel.

Velkommen til yoga med Christin onsdager  kl. 10.15. og Brenda torsdager kl 1815

 

HVORFOR YOGA?

 

Livet vårt er en fysisk og følelsesmessig balansekunst. Kroppen er et unikt sanseorgan som trenger pleie for forløsning av livsglede og kraft. Yoga reduserer stress, frigjør energi og gir økt styrke og fleksibilitet, både fysisk og mentalt. Yoga er et verktøy for utvikling, det vil si; å vikle seg ut av inngåtte, usunne mønster. Det kan være fysiske bevegelsesmønstre som fører til belastet muskulatur og verkende skjelett.

 

Det kan være pustemønster som stresser nervesystemet og ikke gir oss nok oksygen og manglende energiflyt, eller det kan være negative og begrensende tankemønstre som gir oss en følelse av å stå fast i livet. Yogaen ser mennesket i helhet, og tar hensyn til forbindelsen mellom det fysiske og det mentale, og forsøker å forene dette igjennom pust og bevisthet. Vi legger vekt på både å forløse og styrke muskulaturen i hele kroppen, men også på å få inn gode pustemønster og en økt tilstedeværelse i egen kropp og dermed også eget liv (også kalt mindfullness) Så fordelene av tiden på matten vil fortsette å nære deg i tiden utenfor matten også.

I timene søker vi å ha et indre fokus, vende oss bort fra omverden som vanligvis krever vår oppmerksomhet, og virkelig lytte til oss selv. Og selv om yogaens opprinnelse er over 5000 år gammel, kan det virke som om den blir et viktigere og viktigere verktøy for å holde fokus og kontakt med seg selv i takt med at det ytre tempoet økes i samfunnet for øvrig. Yogaen er religionsfri og åpen for alle. Vi benytter oss av ulike hjelpemidler som stropper, blokker og tepper, slik at praksisen kan tilpasses deg og din kropp akkurat slik den er nå, det er ingen krav til fysisk form eller bevegelighet. Alle klasser avsluttes med en god dybdeavspenning slik at kroppen virkelig kan ta til seg og fordøye alle de prosessene som iverksettes i løpet av en time.

Vi tilbyr formiddag - og kveldstimer

Gratis prøvetime

 

Varmt velkommen til YogaStudio Stord på Sport-Treff

Yoga