16 Des 2021

YOGA HVER TIRSDAG KL 18.20

Brenda & Christin ønsker deg velkommen til 55min yoga (ulike varianter) hver tirsdag kl.18:20

 

Yogatimene  er varierende og har som nærmeste yogastil "Hatha yoga". Yogaen kommer til å myke godt opp i musklene og det vil hjelpe deg å få mindre skader i kroppen på grunn av idrett eller hverdags liv. En kropp med god fleksibilitet.

Hver time vil vi ha ca.10 min avslapping. Dette er en time som har som største fokus å puste, å bevege oss naturlig gjennom ulike asanas (øvelser). Med denne timen ønsker vi å få deg til å fokusere på pusten og ikke miste fokus, også når det blir krevende.

Ta med behagelige klær(gjerne ull) vann og yogamatte. 

Haṭha yoga er en gren av yoga. Sanskritordet हठ haṭha betyr bokstavelig talt "kraft" og henviser dermed til et system med fysiske teknikker.

Hvordan virker hathayoga?

Ordet Hatha er sanskrit, hvor HA betyr sol og THA betyr måne. Formålet med hathayoga er å finne indre fred ved å balansere energiene fra disse to. Hathayogaens myke, fysiske posisjoner (asanas), holdes mer statisk og utføres i et lavere tempo enn i andre fysiske og dynamiske former for yoga. Posisjonene kombineres med pusteøvelser (pranayama) og ulike meditasjonsteknikker for å oppnå balanse mellom kropp og sinn.

 

Når skal du velge hathayoga?

Hathayoga passer utmerket når du vil gi deg selv en roligere fysisk klasse. Gjør hathayoga om du ønsker en fin blanding av enkle pusteøvelser, styrkende og strekkende posisjoner, noen ganger med en sittende meditasjon – uten krav til prestasjon.