07 Des 2021

YOGA FOR ALLE MANDAGER KL 16.45

Yoga en investering i deg selv

PRAKTISER YOGA 

for personlig utvikling og bedre helse!

KROPP OG SJEL I BALANSE

For deg som vil utvikle og øke din styrke, utholdenhet og fleksibilitet, ja dette er for alle kvinner og menn i ulike fasonger og aldrer.

Vinyasa Yoga er for alle som vil gjøre en dynamisk form for yoga som styrke hele kroppen, gjør deg mer fleksibel og utholdende. Timen avsluttes med en dyp avspenning. Kom for å erfare kraften i det å holde fokus og å puste i takt med alle dine bevegelser.
Vi underviser  Vinyasa Yoga i tråd med det tradisjonelle formatet og sekvensen.  Timen starter gjerne med pust, solhilsener, A og eller B, fortsetter med forskjellige stående stillinger, sittende stillinger og avsluttes med noen opp ned øvelser og avspenning. Hele serien av yogastillinger er linket sammen med Vinyasa’s, bevegelser i takt med pusten og du går fra en stilling til en annen med faste, flytende bevegelser.

Denne yogastilen er også opphavet til mange andre former for yoga, for eksempel; Vinyasa Flow Yoga, Yoga for Athletes og Power Yoga. Det er en form for yoga som gjøres over hele verden, av begge kjønn og av mange forskjellige aldersgrupper. En stor fordel med Ashtanga Yoga er at når du først har blitt kjent med sekvensen og stillingen, kan du delta på klasser hvor som helst i verden. Serien og yoga stillingene vil alltid være det samme.

Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker med tilknytning til de indiske religionene buddhisme og hinduisme. I vår tid presenteres yoga i vesten som en ikke-religiøs disiplin for personlig utvikling.

Moderne, vestlig yoga har for noen skolers vedkommende tonet ned det mentale/selvutviklende/bevissthetsutviklende aspektet. Vanligvis er man også i disse retningene opptatt av helhet, harmoni og betydningen av forening mellom kropp og sinn (det mentale). Betydningen av begrepet yoga kan defineres på tre ulike nivå: den generelle betydningen frelsesvei, den spesielle betydningen: «en kombinasjon av meditasjon og bestemte kroppsstillinger, pusteøvelser og lignende», og den snevreste betydningen: som «ett av de seks ortodokse filosofiske systemene i hinduismen», kodifisert i Yogasutra.

Yoga beskrives som «et svært mangfoldig fenomen. Tross mangfoldet er det likevel noen fellesnevnere. Yoga handler om konsentrasjon og fokusering, om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv, slik at sansebegjær og mental aktivitet faller til ro og til syvende og sist opphører. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon, og å oppnå stillhet og uforanderlighet.

Vinyasa yoga har sitt utspring fra Hatha yoga. Begrepet vinyasa knytter seg til synkronisert bevegelse og pust, og som gjør statiske øvelser om til en dynamisk flyt. Moderne vinyasa flow yoga beskrives best som freestyle Ashtanga da den ikke er bundet opp til noen fast struktur. I vinyasa er fokus på kontinuerlig pust og bevegelse, tiden mellom øvelsene er tiden man bruker på ett innpust eller utpust. I vinyasa yoga er fokuset på pusten, bevegelsen mellom øvelsene mer enn på å gjøre øvelsene perfekt.

Moderne vinyasa flow yoga beskrives best som freestyle Ashtanga, da den ikke er bundet opp til noen fast struktur. I vinyasa er fokus på kontinuerlig pust og bevegelse. Tiden mellom øvelsene er tiden en bruker på et innpust eller utpust. I vinyasa yoga er fokuset på pust og bevegelsen mellom øvelsene viktigere enn å gjøre øvelsene “perfekt”. 

Effekt: Beroligende, synkronisere pust og bevegelse, økt sirkulasjon, styrke og bevegelse. Egnet for alle som liker variasjon og flyt.

Vinyasa Yoga 55

-mandager kl 16.45-17.40

En magisk, dynamisk og flytende stil av yoga som vil forlate deg gjerne litt svett og garantert med mer indre ro og  smilende. Fokus på pust og bevegelse. Overgangen fra en posisjon til det neste genererer styrke, frihet og stabilitet.

Yoga lærer Christin inviterer til en deilig dynamisk yogatime hvor du får brukt hele kroppen. I denne timen gjør vi grunnleggende yogaøvelser i takt med pusten, hvor vi introduserer enkle stillinger med stor variasjon. Instruktøren tilpasser stillingene til alle nivåer, slik at du kan velge hvilket nivå og hvilken variant av stillingen du vil gjøre. Når du har trent Yoga  over tid, vil du få til stadig mer og kunne gå dypere inn i stillingene. På yogatimer må du gjerne bruke egen yogamatte. Du får kjøpt yogamatte hos oss

En helhetlig time for å bygge frihet i kroppen.

INTENSITET 25%

BALANSE 50%

STYRKE 50%

BEVEGLIGHET 50%

  

YIN YOGA

En rolig og stille yoga time som gir deg fleksibilitet og ro i kropp og sinn. Du vil få et verktøy som gir mulighet for hvile og avspenning for muskler, bindevev, nervesystemet og dine tanker. På yogatimer må du bruke egen yogamatte. Du får kjøpt yogamatte hos oss

 

Drop in pris kr 250

Medlemskap kr 699,- pr mnd - 6 mnd binding